- 50 dkg eper (szamóca)
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 2 teáskanál méz
- 1 csomag vaníliás cukor
- mentalevél
- reszelt citromhéj
Receptek - (Vegyes)
Zöldborsó Leves
Hozzávalók:
Elkészítés:
1. A zöldborsót kifejtjük, megmossuk. A répát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra (kockákra, karikákra) vágjuk, a hagymát egyben hagyjuk, a petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
2. A borsót, a répát, a zöldséget, a hagymát kb. 1 liter vízben feltesszük főni, beletesszük a leveskockát, és lefedve, lassú tűzön az egészet puhára főzzük.
3. Az olajat felforrósítjuk, világosra pirítjuk benne a lisztet, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Felengedjük kb. 3 dl vízzel, csomómentesre elkeverjük, és a levesbe öntjük, azaz berántjuk vele a levest. Sóval, borssal ízesítjük.
4. A levesbe szórjuk a tésztát, és kb. 5 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a petrezselyemmel, 10 percig állni hagyjuk, és utána tálaljuk.
_____________________________________________________________
Töltött bundás kenyér
Hozzávalók:
Elkészítés:
____________________________________________________________
Tejszínes Eperkrémleves
Hozzávalók:
Az epret alaposan megmosom, néhányat félreteszek a díszítéshez, a többit megpucolom, félbevágom, beteszem a botmixer edényébe. Hozzáadom a vaníliás cukrot, a mentaleveleket, a mézet, a citromhéjat, valamint a tejet és a tejszínt, a botmixerrel pépesítem.
Néhány órára beteszem a hűtőbe, majd eperrel díszítve tálalom.
Eperszezon van. Ez a leves főzés nélkül, néhány perc alatt elkészül, nem csak finom, de egészséges is!