Gasztro Élet

Ez a oldal a a gasztronómia szerelmeseinek szól. Célja, hogy apró örömet szerezzen a csoportban eltöltött tevékenység minden egyes tagunk számára.

Receptek - (Vegyes)

 

Zöldborsó Leves

Hozzávalók:

  • 1 kg friss zöldborsó (kb. 50 dkg tisztított vagy mélyhűtött),
  • 1 sárgarépa,
  • 1 petrezselyemgyökér,
  • 1 kis fej hagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 leveskocka,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 kávéskanál édesnemes pirospaprika,
  • 4 dkg száraztészta    

 Elkészítés:

1. A zöldborsót kifejtjük, megmossuk. A répát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra (kockákra, karikákra) vágjuk, a hagymát egyben hagyjuk, a petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.

 

2. A borsót, a répát, a zöldséget, a hagymát kb. 1 liter vízben feltesszük főni, beletesszük a leveskockát, és lefedve, lassú tűzön az egészet puhára főzzük.

 

3. Az olajat felforrósítjuk, világosra pirítjuk benne a lisztet, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Felengedjük kb. 3 dl vízzel, csomómentesre elkeverjük, és a levesbe öntjük, azaz berántjuk vele a levest. Sóval, borssal ízesítjük.

 

4. A levesbe szórjuk a tésztát, és kb. 5 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a petrezselyemmel, 10 percig állni hagyjuk, és utána tálaljuk.

_____________________________________________________________

Töltött bundás kenyér

Hozzávalók:

  • 4 szelet kenyér
  • 4 szelet sonkás felvágott (vagy bármilyen szalámi amit szeretünk)
  • 1 fej hagyma
  • 4 szelet sajt
  • 4 tojás
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A kenyereket félbe vágjuk, 1-1 szelet sonkát és sajtot, ízlés szerint nagyon vékonyra vágott hagymát rakunk a kenyér közé.

Jól megnyomkodjuk és a sóval ízesített felvert tojásba forgatjuk, majd kisütjük.
 
Töltött bundás kenyér

 ____________________________________________________________

Tejszínes Eperkrémleves 

Hozzávalók:

 

  • 50 dkg eper (szamóca)
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 2 teáskanál méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • mentalevél
  • reszelt citromhéj

 

Elkészítés:

Az epret alaposan megmosom, néhányat félreteszek a díszítéshez, a többit megpucolom, félbevágom, beteszem a botmixer edényébe. Hozzáadom a vaníliás cukrot, a mentaleveleket, a mézet, a citromhéjat, valamint a tejet és a tejszínt, a botmixerrel pépesítem.

Néhány órára beteszem a hűtőbe, majd eperrel díszítve tálalom.

Eperszezon van. Ez a leves főzés nélkül, néhány perc alatt elkészül, nem csak finom, de egészséges is!

_____________________________________________________________
 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 1
Heti: 4
Havi: 4
Össz.: 2 144

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek - (Vegyes)
Gasztro Élet - © 2008 - 2024 - gasztroelet.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »